КОИ ЩЕ СА ОТЛИЧЕНИТЕ СТУДЕНТИ НА ГОДИНАТА ЗА 2019

НПСС откри процедурата за номинации в XIII-то издание на Националния приз „Студент на годината". Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 29 Ноември 2019 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в гр. София през месец Декември.
Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Прочети още...

ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869” СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА TIME TO MOVE 2019

На 18 октомври 2019 г. по повод кампанията Time to move 2019 читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил организира поредица от инициативи с подкрепата на Програма „Еразъм +“, ЦРЧР – Евродеск-България. Целта на инициативите бе да популяризира сред младите хора дейността на мрежата Евродеск и Европейският младежки портал, като източници на актуална информация и възможности за младите хора.

Прочети още...

ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО” ЩЕ ПРОВЕДЕ ИНИЦИАТИВИ В РАМКИТЕ НА КАМПАНИЯТА TIME TO MOVE 2019

На 18 октомври 2019 г. читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил с подкрепата на  Център за развитие на човешките ресурси и Евродеск-България ще организира поредица от инициативи в рамките на кампанията TIME TO MOVE 2019:
- от 10:00 часа в центъра на гр. Кюстендил ще се проведе информационна кампания, на която ще бъдат разпространявани информационни материали, промотиращи дейността на мрежата Евродеск и Европейският младежки портал като източници на актуална информация и възможности за младите хора.

Прочети още...

КОНКУРС ЗА МЛАДИ ХОРА - „ПРОФЕСИИ НА БЪДЕЩЕТО"

Млади хора на възраст от 13 до 19 години, готови ли сте за работните места на бъдещето?
Можете ли да си представите професия от 2050 година, която все още не съществува?
Имаме предизвикателство за вас – уаствайте в конкурса за младежи от 13 до 19-годишна възраст и споделете своята визия за професия от бъдещето.

Прочети още...

СТАРТИРА ПРОЕКТ „АКТИВНИТЕ МЛАДЕЖИ – ФАКТОР ЗА РАЗВИТИЕ НА МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА“

На 07.10.2019 г., от 10:00 ч. в „Синята зала“ на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил се проведе пресконференция за стартиране на проект „Активните младежи – фактор за развитие на малките населени места“.
Проектът се реализира от Сдружение „Младежки общински съвет - Кюстендил“.
Разработен e по Национална програма за младежта (2016 – 2020),

Прочети още...

ОТВОРЕН Е СЕДМИЯТ КОНКУРС ЗА МЛАДЕЖКИ БАНКИ

Седмото поредно издание на програма „Младежка банка“ стартира с конкурс. Граждански организации, работещи в младежката сфера или неформални младежки групи, могат да кандидатстват за създаване на Младежка банка в своя град. Младежките банки представляват екипи от млади хора, които набират средства от дарители, а с набраните средства финансират идеи на свои връстници. Програма „Младежка банка“ допринася не само за превръщането на училището, квартала, общността и града в по-добро място за младите хора, но и създава следващото поколение активни граждани.

Прочети още...

ПОПУЛЯРНАТА БЪЛГАРСКА ПЕВИЦА КРИСТИНА ДИМИТРОВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЖУРИТО НА „ПЕЙ СЪРЦЕ” 2019

На 14 септември 2019 г. в гр. Кюстендил, за тринадесета поредна година, ще бъде даден старта на Международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”. Фестивалът се организира от читалище „Братство 1869” и Община Кюстендил, под патронажа на кмета г-н Петър Паунов. Съорганизатор е читалище „Пробуда 1961”.

Прочети още...