МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КЛАСИЧЕСКА КИТАРА – КЮСТЕНДИЛ 2020

Читалище „Братство 1869” обявява регламента за Двадесет и четвъртото издание на Международния конкурс за класическа китара, който ще се проведе от 8 до 11 април 2020 г. в гр. Кюстендил.
Конкурсът се организира ежегодно и е под патронажа на кмета на Община Кюстендил – Петър Паунов. В него могат да участват всички желаещи китаристи от страната и чужбина, подали анкетна карта за участие до 31 март 2020 г.

Прочети още...

ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА КАПАЦИТЕТА НА МЛАДИТЕ ХОРА

В периода 5-7 ноември 2019 г. се проведе обучение за повишаване на капацитета на младите хора от малките населени места от област Кюстендил в рамките на проект „Активните младежи – фактор за развитие на малките населени места“.
Проектът се реализира от Сдружение „Младежки общински съвет - Кюстендил” в рамките на Национална програма за младежта и се финансира от Министерство на младежта и спорта.

Прочети още...

Младежка трудова борса в Кюстендил

На 29.10.2019 г., от 11.00 ч. в НЧ „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе Младежка трудова борса. Инициативата се организирана от Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил съвместно с Дирекция „Бюро по труда” - Кюстендил.“ Част е от проект „Активните младежи – фактор за развитие на малките населени места”. Проектът е финасиран по Национална програма за младежта (2016 – 2020) на Министерство на младежта и спорта.

Прочети още...

КОИ ЩЕ СА ОТЛИЧЕНИТЕ СТУДЕНТИ НА ГОДИНАТА ЗА 2019

НПСС откри процедурата за номинации в XIII-то издание на Националния приз „Студент на годината". Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 29 Ноември 2019 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в гр. София през месец Декември.
Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Прочети още...

ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869” СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА TIME TO MOVE 2019

На 18 октомври 2019 г. по повод кампанията Time to move 2019 читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил организира поредица от инициативи с подкрепата на Програма „Еразъм +“, ЦРЧР – Евродеск-България. Целта на инициативите бе да популяризира сред младите хора дейността на мрежата Евродеск и Европейският младежки портал, като източници на актуална информация и възможности за младите хора.

Прочети още...

ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО” ЩЕ ПРОВЕДЕ ИНИЦИАТИВИ В РАМКИТЕ НА КАМПАНИЯТА TIME TO MOVE 2019

На 18 октомври 2019 г. читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил с подкрепата на  Център за развитие на човешките ресурси и Евродеск-България ще организира поредица от инициативи в рамките на кампанията TIME TO MOVE 2019:
- от 10:00 часа в центъра на гр. Кюстендил ще се проведе информационна кампания, на която ще бъдат разпространявани информационни материали, промотиращи дейността на мрежата Евродеск и Европейският младежки портал като източници на актуална информация и възможности за младите хора.

Прочети още...

КОНКУРС ЗА МЛАДИ ХОРА - „ПРОФЕСИИ НА БЪДЕЩЕТО"

Млади хора на възраст от 13 до 19 години, готови ли сте за работните места на бъдещето?
Можете ли да си представите професия от 2050 година, която все още не съществува?
Имаме предизвикателство за вас – уаствайте в конкурса за младежи от 13 до 19-годишна възраст и споделете своята визия за професия от бъдещето.

Прочети още...