ДВАНАДЕСЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „ПАУТАЛИЯ” - КЮСТЕНДИЛ 2018

НЧ "Братство 1869" обявява Дванадесети Международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2018, който ще се проведе в периода 29 юни – 1 юли 2018 г. Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил и се провежда под пaтронажа на  кмета на Община Кюстендил - г-н Петър Паунов.

Прочети още...

АКАДЕМИЯ ЗА ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ С КУРС В КЮСТЕНДИЛ

Академия за гражданско образование организира безплатни уроци за учениците от 11-12 клас в Кюстендил. Те ще се проведат в почивните дни на месец април, в актовата зала на ПМГ. Учениците, които участват във всички срещи ще получат накрая Сертификат за изкаран курс от Сдружение Академия за гражданско образование.

Прочети още...

ПРИКЛЮЧИ ДВАДЕСЕТ И ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КИТАРЕН КОНКУРС – КЮСТЕНДИЛ 2018

От 28 до 31 март 2018 г. в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил се проведе двадесет и второто издание на Международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов”. Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на Министерство на културата и читалище „Пробуда 1961”.
Голямата награда на конкурса завоюва Виктор Дукнич от Сърбия. Той получи парични и предметни награди, както и картина от кюстендилския художник Иван Пенев.

Прочети още...

ОСТАВАТ БРОЕНИ ДНИ ДО СТАРТИРАНЕТО НА ДВАДЕСЕТ И ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС ЗА КЛАСИЧЕСКА КИТАРА “АКАД. МАРИН ГОЛЕМИНОВ” – КЮСТЕНДИЛ 2018!

Музикалният форум ще стартира на 28 март 2018 г. с традиционното дефиле в централната градска част с участието на Градски духов оркестър, Мажоретни състави от гр. Пловдив и гр. Кюстендил, организатори, гости и участници в конкурса. Официалното откриване ще бъде на 28 март от 18:00 ч. в залата на Драматичен театър – Кюстендил.

Прочети още...

СТАРТИРА ПРИЕМ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО ПОДМЯРКА 6.1 "СТАРТОВА ПОМОЩ ЗА МЛАДИ ЗЕМЕДЕЛСКИ СТОПАНИ"

Подаването на документите ще става по електронен път чрез системата ИСУН
Стартира прием на проектни предложения по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програмата за развитие на селските райони за периода (ПРСР) 2014-2020 г.

Прочети още...

МАТЕМАТИЧЕСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРО" ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В 4 УЧИЛИЩА В ОБЛАСТТА

Областният кръг на математическото състезание "Европейско кенгуро" ще се проведе в 4 училища. Това ще стане на 17 март, от 11.00 часа до 12.30 часа.
Училища-домакини са ОУ "Евлоги Георгиев" - Дупница - за I-IV клас, ПГ "Хр. Ботев" - Дупница - за V-XII клас, НУ "Св. Кл. Охридски" - Кюстендил - за I-IV клас, ПМГ "Проф. Ем. Иванов" - Кюстендил - за V-XII клас.
 

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КЛАСИЧЕСКА КИТАРА "АКАД. МАРИН ГОЛЕМИНОВ" КЮСТЕНДИЛ - 2018

Започна записването на желаещите да участват в конкурсната програма на двадесет и второто издание на Международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов“, който ще се проведе от 28 до 31 март 2018 в  гр. Кюстендил.

Прочети още...