ЕВРОПЕЙСКАТА МЛАДЕЖКА НАГРАДА "КАРЛ ВЕЛИКИ"

За десета поредна година Европейският парламент съвместно с Фондацията за международната награда „Карл Велики“ организират конкурс посветен на развитието и интеграцията на ЕС и въпросите, свързани с европейската идентичност. Европейският парламент в България приканва всички заинтересовани младежи на възраст между 16 и 30 години да кандидатстват до 29 януари 2018 г.

Прочети още...

СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОСКОЛА“ ЗА ОБЛАСТИТЕ КЮСТЕНДИЛ И БЛАГОЕВГРАД

Европейският парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Благоевград и Кюстендил, което ще се състои в гр. Кюстендил на 10 февруари 2018 г. в читалище „Братство 1869”.
Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма „Евроскола“ на ЕП през първата половина на 2018 г

Прочети още...

ОТКРИВАТ БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО В СОФИЯ

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на Церемонията по откриването на Българското председателство. Тя ще се състои на 11 януари 2018 г. от 19:30 до 20:30 часа в Народния театър „Иван Вазов“.

Прочети още...

АНКЕТА „МЛАДИТЕ В ЕВРОПА - КАКВО СЛЕДВА?“. НЕКА ВЗИМАЩИТЕ РЕШЕНИЯ ЧУЯТ ВАШЕТО МНЕНИЕ!

Националната работна група за реализиране на Структурния диалог за България отправя покана за включването на младите хора в процеса на неговото изпълнение. Структурният диалог е инструмент, чрез който младите хора се включват в процеса по разработване на политики, и е легитимен начин да бъдат удовлетворени техните нужди. Той е средството от ключово значение за качествено формулиране на политики, определяне на цели и средства за тяхното постигане по един демократичен, прозрачен и равнопоставен начин – чрез текущо взаимодействие между институциите и гражданския сектор.

Прочети още...

ЗАПОЧВА ПРИЕМЪТ ЗА НОВОТО ОБУЧЕНИЕ НА "ТЕЛЕРИК АКАДЕМИЯ"

Телерик академия" отваря приема за третото издание на професионалната си програма, която този път ще е с фокус върху Java. Инициативата ще се проведе от март до септември 2018 г. Участниците в нея ще имат възможност да придобият технологични умения, адекватни за бизнеса в България, и задълбочена подготовка с езика, който е един от най-използваните в глобален мащаб.

Прочети още...

РАБОТА В ГЕРМАНИЯ ЗА СТУДЕНТИ ПРЕЗ 2018 Г

През лятото на 2018 г. българските студенти с познания по немски език ще имат възможност да се включат във ваканционна заетост в Германия. По инициатива на Агенцията по заетостта и във връзка с покана на Централата за чуждестранно и специализирано посредничество в Бон, в бюрата по труда в градовете с висши училища или клонове/филиали на висши училища, започва приемът на документи.

Прочети още...

ФОТОКОНКУРС НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

За да отпразнуваме старта на Европейската година на културното наследство, Европейската комисия обяви фотоконкурс в Instagram. Покажете ни традициите на Европа в празничния сезон. Вземете своя смартфон и ни покажете какво културно наследство, около вас в края на годината - може би това е сгорещяващи рецепти, специални тържества и ритуали или снежни паметници и забележителности.

Прочети още...